Оцінка розвитку громсуспільства в 2022: Мирослава Чорноусько про критерії, сфери та середовище III сектору

На що звернути увагу пересічному громадянину України, натрапивши на наше партнерське міжнародне дослідження "CSO METER:Ukraine 2022. Country Report"?

29 липня в ефірі Громадського радіо Мирослава Чорноусько, координаторка програм УНЦПД відповіла на це та суміжні питання, що стали фундаментальними розділами, підготовленого нею з національними експертами звіту про зміни, які відбулися в громадянському суспільстві у перший рік повномасштабного вторгнення.

"Усім, кому на часі сьогодні створити власну громадську організацію, рекомендую звернути увагу на частину нашого дослідження "Право на свободу об'єднання", в якій проаналізовано усі виклики щодо процедури оформлення ГО" - зазначила кандидатка юридичних наук. 

Адвокатка додала, що каменем спотикання, який можуть кинути в скляний дім громсуспільства є важливість активізації держави в розрізі реагування на ухвалення потрібного в воєнний час законодавства. Сюди також можна віднести сфери діяльності, що просідають в умовах війни: право на приватність, питання державної допомоги, захист журналістів/громадських активістів/волонтерів.

Який експетний висновок щодо захисту прав людини на окупованих/деокупованих територіях? Більше про це та  послухати в усіх деталях подкаст запрошуємо сюди: http://surl.li/jqsds

 

 

Назад до переліку матеріалів