Синергія влади та ОГС: стратегування щодо удосконалення механізмів роботи з гумдопомогою під час воєнного стану

Попри складні умови у країні гуртуємо представників влади та громадянського суспільства під одним дахом. Команда проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства виступила організатором цієї зустрічі - важливого стратегування на тему удосконалення механізмів роботи з гумдопомогою під час воєнного стану.
 
Впродовж цілого дня учасники обговорювали концепцію Автоматизованого технічного рішення від Міністерство соціальної політики. А точніше - питання покращення системи обліку та нормативного регулювання порядку надання, отримання, оформлення та контролю за цільовим використанням гумдопомоги (далі - ГД) в Україні у війну.
 
Перш за все, детально пропрацювали порядок ввезення/визнання ГД, який діяв раніше та який діє на час війни.
Окреме місце у дискусії було відведено етапам автоматизованої системи ГД. Крім того колективно намагались знайти шляхи вирішення таких питань як:

- забезпечення верифікації гарантійних листів;
- яку одиницю виміру обрати для обрахунку вантажів;
- як вирішити проблему із переліком отримувачів ГД тощо.

Детально розглянули які елементи має містити декларація та форми звітності про ГД та яким має бути розумний максимальний строк, необхідний для розподілу отримувачем гуманітарної допомоги набувачам?

На завершення учасники сформували спільне бачення окреслених питань та адженду на наступну зустріч.
Вже зараз маємо думати наперед. Після перемоги нас чекає не один виклик, а це шанс на краще майбутнє, стійкіше та продуманіше законодавство.

Впевнено, по цеглині, будуємо сьогодні, долучайтесь!
 
Захід проведено завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через USAID - US Agency for International Development

Назад до переліку матеріалів