З 1 грудня облік та звітування ввезених гумвантажів буде онлайн

З 1 грудня 2023 року змінюються правила ввезення гуманітарної допомоги, а облік та звітування за гуманітарні вантажі будуть здійснюватись онлайн.
 
Передбачено:
 
📍Впровадження веб-платформи “Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги”.
 
Цей безкоштовний електронний інструмент обліку гуманітарної допомоги дозволить організації-отримувачу, яка збирається ввезти гуманітарну допомогу зареєструватись в системі, сформувати та подати декларацію, а після ввезення гумвантажів - заповнити та подати звіт.
 
📍Оновлення форм Декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою та Звіту про наявність і розподіл гуманітарної допомоги.
 
Нові форми суттєво спрощено та розроблено порядок їх подання в електронній формі. Звертаємо увагу, що для отримувачів запроваджується щомісячне звітування за отримані та розподілені гуманітарні вантажі.
 
📍Інформування громадськості про процеси отримання і розподілу гуманітарної допомоги.
 
Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги дає змогу відслідкувати шлях гуманітарної допомоги від донора через отримувача до набувачів та гарантуватиме прозорість процесу, а вся інформація про вантаж доступна персональному електронному кабінеті.
Важливо - система враховує обмеження відкриття інформації про допомогу військовим та всі аспекти захисту персональних даних.
 
📍Скасування подання гарантійних листів отримувачами при ввезенні гуманітарної допомоги.
 
Гуманітарна допомога для військових ввозитиметься без додаткового бюрократичного навантаження.
Важливо - інформація про такі вантажі буде закрита для загалу з безпекових причин.
 
Команда проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства дякує всім партнерам, хто долучався до напрацювання цих змін. Готуємо докладну інструкцію.
 

Назад до переліку матеріалів