Досягнення та підтримання стійкого миру - передумова та ключовий фактор для успішної реалізації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей

20 липня о 10.00 Національна платформа «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» та її партнери у конференц-холі Inveria (м. Київ, вул. Володимирська, 49а) ініціює відкрите обговорення на тему: “Розвиток і соціальна згуртованість в умовах війни: план дій Донеччини і Луганщини”. 

Метою співпраці Національної платформи й Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій стало перетворення Донецької та Луганської областей у пілотні регіони щодо реалізації політики соціальної згуртованості. Нова Стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської області  — це єдиний державний нормативно-правовий документ в Україні, який визначає завдання з  розробки регіональних Планів дій з соціальної згуртованості.   

Під час заходу відбудеться презентація результатів тематичних регіональних консультацій у Донецькій та Луганській областях та огляд кейсів із соціальної згуртованості. 

Також учасники дискусії обговорять план дій щодо посилення соціальної згуртованості, роль місцевих медіа у цьому процесі, перспективи запровадження регіонального бюджету участі та реінтеграції, потенціал міжрегіональної та міжмуніципальної співпраці між Донецькою, Луганською та сусідніми областями. 

Спікерами зустрічі будуть: 

  • - Андрій Мирошніченко, керівник групи радників Віцепрем’єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

  • - Павло Кириленко, Голова Донецької ОДА – керівник обласної Військово-цивільної адміністрації

  • - Сергій Гайдай, Голова Луганської ОДА - керівник обласної Військово-цивільної адміністрації 

  • - Ярослав Жаліло, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України

  • - Юлія Тищенко, співзасновниця Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”

  • - Володимир Лупацій, співзасновник Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”

  • - Олег Саакян, співзасновник Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”

  • - Тетяна Червенко, заступниця голови Новопсковської об’єднаної територіальної громади, Луганська область

  • - Андрій Дрига, керівник представництва Центру сталого миру і демократичного розвитку (SEED ) в Україні

  • - Юлія Каплан, експертка Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України 

  • - Андрій Романенко, координатор центру громадського контролю “ДІЙ – Краматорськ”

  • - Сергій Лобойко, голова Центру розвитку інновацій; 

  • - Андрій Шаповалов, генеральний продюсер телерадіокомпанії Донбас оnline.

Акредитація для засобів масової інформації відкрита за номером телефону +38 097 988 91 41 або через  електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Для участі в події зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням: https://cutt.ly/NmPuWbb

Захід організовано Українським незалежним центром політичних досліджень за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту “Соціальна згуртованість та розбудова миру на Донбасі з Національною платформою “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”.

Проєкт спрямовано на посилення співпраці між національними експертами, урядовцями та посадовцями місцевих органів влади, що ухвалюють рішення у сфері реінтеграції та діалогу, розширення можливостей та зміцнення зусиль громадянського суспільства в обстоюванні зусиль з безпечної реінтеграції.

Національна платформа “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію” започаткована у лютому 2018-го року. Це дискусійний майданчик для обговорення питань врегулювання конфлікту на Сході України й безпечної реінтеграції. Діяльність Національної платформи спрямована на посилення консенсусу та стійкості в Україні щодо запобігання  та розв’язання конфліктів. Шлях до цього – розширення громадської участі у мирному процесі, надання пропозицій владі у виробленні відповідних політик, у тому числі – щодо безпечної реінтеграції та національної єдності, а також забезпечення суспільної обізнаності у цих процесах. Ініціатива реалізується у партнерстві з Комітетом з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України IX скликання.

Назад до переліку матеріалів