Форум громсуспільства "Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України"

30-31 травня відбувся Форум громадянського суспільства  - цьогоріч вже дванадцятий. Захід об’єднав на довгоочікувану зустріч не лише однодумців, колег і просто друзів, а й надійних партнерів, міжнародних донорів, запрошених важливих спікерок та спікерів. Усім учасникам вдалося обмінятися професійним досвідом та надихнутися один в одного на майбутні спільні кроки та рішення. 

Експерти УНЦПД брали участь на заході у двох активностях:

- секційні обговорення “Благодійна та гуманітарна допомога: просто про складне” (Юлія Панура, консультантка з податків та фінансів);
- цукерня “Демократія участі: порядок денний" (Максим Лукінюк, консультант з питань розвитку механізмів громучасті).

Перший практикум-роз'яснення був цікавий для всіх, хто завозить гуманітарну допомогу та авто для ЗСУ. Крім того усім учасникам панелі було представлено розгорнуту презентацію про податкові аспекти благодійної діяльності для фізосіб. Новими правилами та порадами у цій системі координат зібраній аудиторії нашій експертці допомогли поділитися Наталка Повтарь, юристка ЦЕДЕМ та Олександр Лабецький, керівнник Української спілки активістів Майдану "Нескорені".

Друге обговорення згуртувало людей довкола законопроєктів "Про народовладдя в громадах", "Про публічні консультації" та "Про органи самоорганізації населення": 

- громадська участь у розбудові демократичного суспільства, особливо у час війни;
- розвиток демократичних процедур під час воєнного стану;
- підвищення відкритості та прозорості діяльності ОМС; 
- забезпечення права кожного українця на участь у місцевому самоврядуванні.

На обидвох майданчиках вдалося все заплановане. Дякуємо Isar Ednannia за найбільшу розкіш сьогодні - побачитися, обійнятися і набутися разом задля єдиної мети - разом до перемоги. 

Матеріал створено у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через USAID - US Agency for International Development

Назад до переліку матеріалів