Кримська проблема: від безкарності до безпорадності. Актуальний коментар

«Справа» Балуха, як і справа Ільмі Умерова та Миколи Семени, інших проукраїнських кримчан – показова, її Росія використовує як отруйну вакцину для кримчан: дивіться, що з вами буде, коли не виявите лояльність. Офіційний Київ досить обмежений в можливостях впливу на ситуацію. Для того, щоб на неї вплинути, необхіден тиск на Росію з боку міжнародних організацій та лідерів західних країн, а також визнання санкцій не тільки щодо політики РФ на Донбасі, а і щодо порушення прав людини в анексованому Криму, - цитує російська служба «Голосу Америки» аналітика УНЦПД Юлію Тищенко. – Лише в такому разі, гадаю, можливі корективи російської політики стосовно українських громадян у Криму». Аналітик УНЦПД підкреслює. Що обмежені наразі можливості західних партнерів України щодо кримської проблематики породжують безкарність Росії. «Отож нам наразі нічого іншого не лишається, окрім як моніторити процес і постійно реагувати на подібні інциденти», - констатує Юлія Тищенко.
Нагадаємо, медіа та суспільство гостро відреагували на вердикт російського суду щодо проукраїнського активіста в Криму Володимира Балуха, якого 3 серпня було засуджено до 3 років і 7 місяців колонії та оштрафовано на 10 тис.рублів за інспірованою справою щодо начебто зберігання боєприпасів та вибухових речовин. Нагадаємо, що сам Балух наполягає на тому, що боєприпаси та вибухівку йому підкинули, адже він займає виразно антиокупаційну позицію і демонстративно не знімає жовто-блакитний прапор над своїм будинком. МЗС України засудило розправу над паном Балухом. «Засудивши українця за сфабрикованим приводом винятково за його свідому громадянську позицію та мирний спротив незаконній окупації його рідної землі, Росія вкотре продемонструвала світові свою цинічну зневагу до прав людини, свобод і людського життя загалом», - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства України.

("Голос Америки", 05.08.2017)

Порушення прав людини в Криму. Як просувається справа Ахтема Чийгоза та інших засуджених кримських татар? Участь Ю.Тищенко та лідера кримськотатарського народу Р.Чубарова в ток-шоу на «Крим. Реалії» (Радіо Свобода, 08.08.2017) Слухайте тут:

 

 

 

 

 

Назад до переліку матеріалів