Нові правила ввезення гуманітарної допомоги для ОГС

Від 1 березня 2022 року Постановою №174 КМУ затвердив нові правила ввезення гуманітарної допомоги для ОГС. Відповідно до неї особі, що буде перевозити цей вантаж, потрібно  просто заповнити товаросупровідний документ або декларацію (зразок форми прикріплюємо: https://bit.ly/3K9cPTg). Зустрічно Держприкордонслужба та Держмитслужба мають безперебійно забезпечити цей спрощений режим для ГО і БО. 

! Декларування та митне оформлення зазначених товарів здійснюється ОГС за місцем перетину митного кордону України.

Під товарами, що переміщуються через митний кордон України громадськими та благодійними організаціями у складі вантажів з допомогою розуміються:

  1. Товари, у тому числі транспортні засоби, продукти харчування, медикаменти, одяг, ковдри, намети, збірні будинки, пристрої для очищення та збереження води, інші товари першої необхідності, що направляються як допомога потерпілим від катастрофи;
  2. Транспортні засоби, інструменти та устаткування, спеціально навчені тварини, продукти харчування, припаси, особисті речі та інші товари для осіб, які виконують завдання з ліквідації наслідків катастрофи, необхідні їм для роботи та проживання на території, яка зазнала впливу цієї катастрофи, протягом усього часу виконання зазначених завдань.

!! Звертаємо увагу, що Постанова КМУ  № 155 від 25 лютого 2022 р. “Про особливості визнання гуманітарною допомогою товарів для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони.” втратила чинність.

Матеріал створено в рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через USAID - US Agency for International Development

Назад до переліку матеріалів