Семінар "Гуманітарна допомога: вплив нових правил на волонтерські ініціативи"

Завершуємо цю осінь навчанням в Одесі. 30 листопада 2023 року зустрілися з колегами з відділення Асоціації Правників України в Одеській області та ГО Оборона Одеси 2.0, щоб спільно проаналізувати зміни законодавства, що пропонуються Мінсоцом до запровадження з 1 грудня, в процедурі ввезення, обліку та звітування за гуманітарну допомогу. Також обговорили можливі напрямки покращення правового регулювання даної сфери.
 
Юлія Панура, експертка з податків та фінансів УНЦПД проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, поділилася з учасниками презентацією нововведень в правилах ввезення, обліку та звітування про гуманітарну допомогу в Україні, а також особливостями функціонування двох паралельних систем до 1 квітня 2024 року.
 
Анна Дудник, асистентка УНЦПД проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, в додачу окреслила практичні аспекти роботи з автоматизованою системою реєстрації гуманітарної допомоги.
 
Нагадуємо, що з 1 грудня вступає в дію Постанова КМУ № 953, а це означає, що починають діяти нові правила обліку та пропуску гуманітарної допомоги. При ввезенні гуманітарних вантажів до 1 квітня 2024 року при декларуванні можна використати Автоматизовану сиситему реєстрації гуманітарної допомоги. Але згідно прийнятої Постанови КМУ № 1216 діючий механізм пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану не відмінили і він буде працювати паралельно новому.
 
Захід організовано Відділення АПУ в Одеській області у партнерстві з Ukrainian Center for Independent Political Research в межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, який реалізується Isar Ednannia у консорціумі з УНЦПД та Центр демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через USAID - US Agency for International Development

Назад до переліку матеріалів