Спрощенню процедури отримання ознаки неприбутковості бути!

Ракети не стануть на заваді позитивним змінам. Попри активну атаку окупантів в останні дні, фронт реформ громадянського суспільства на варті справедливості та прозорості.

Команда проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства невпинно працює над спрощенням процедури отримання ознаки неприбутковості. Опікуємося цим питанням наполегливо. Вже звернулися до уряду, який в свою чергу дав доручення Міністерство фінансів та Міністерство юстиції знайти дієві рішення.

Якщо ви не в темі, то нижче пропонуємо ознайомитися з переліком “неприбуткових” проблем, які потребують оперативних та ефективних рішень:

1. При первинній реєстрації окремо потрібно подавати пакет документів у податкову для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі - Реєстр):
- реєстраційну заяву за ф. 1-РН згідно додатку 1 -https://cutt.ly/5BRcVht
- копії установчих документів, засвідчені підписом керівника (представника) ГО/БО та скріплені печаткою).
2. Електронний кабінет платника податків (cabinet.tax.gov.ua) є складним інструментом для подання заяви ф. 1-РН (її ідентифікатор J1310502 в режимі “Заяви, запити для отримання інформації”. Підписуєте КЕП та відправляєте згідно з правилами користування системою).
3. Після державної реєстрації у ОГС є лише 10 днів для звернення в податкову.
4. Податкова не повідомляє ОГС про факт включення до Реєстру. Публічний доступ до Реєстру відсутній (Для отримання витягу з Реєстру слід подати подати запит за формою згідно з додатком 3 - https://cutt.ly/6BRvsFd).

Ми пропонуємо:
✅ Запровадити реєстрацію ГО/БО в Реєстрі на Порталі Дія.
✅ Передбачити, що під час воєнного стану ОГС можуть подати реєстраційну заяву за ф. 1-РН протягом 30 днів з дня державної реєстрації.
✅ Передбачити обов'язкове інформування ОГС податковою про присвоєння (скасування) ознаки неприбутковості.

Долучайтесь до адвокації і разом до перемоги!

Адвокаційна активність реалізовується завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через USAID - US Agency for International Development

Назад до переліку матеріалів