Адвокатуємо обґрунтовані зміни

19 жовтня відбулася зустріч волонтерів з представниками Міністерства соціальної політики України. У хабі "Дім громадянського суспільства" волонтери мали нагоду та можливість подискутувати з владою на тему впровадження з 1 грудня 2023 року Автоматизованої онлайн системи реєстрації гумдопомоги.

Оксана Жолнович, Міністр соціальної політики України, розпочала діалог з роз'яснення доречності змін у стезі ввезення та обліку гумдопомоги та переліку ризиків, які держава сьогодні бачить у цій діяльності. 

Назар Танасишин, заступник Міністра соціальної політики України доповнив колегу презентацією (прикріплюємо вкладенням). Також для подальшої комунікації чиновник запросив волонтерів долучитися до робочої групи (дедлайн - 23 жовтня), щоб не лише потестувати інструмент, а й покращити алгоритм його роботи.
gumdopomoga
 
В додачу ділимося результатами опитування "Найбільші виклики для громадських організацій" під час зустрічі (178 учасників проголосувало):
Opytuvannia
Понад 700 учасників майже за три години обговорення поставили більше 200 запитань. Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень допоможуть Мінсоцполітики оперативно надати волонтерам зрозумілі відповіді на них. 

Голос українського громадянського суспільства має сьогодні надважливе місійне значення і має звучати гучно. Адвокатуємо для нього лише обґрунтовані зміни.   

 

Завантажити документ

Назад до переліку матеріалів