Що робити, якщо Ваша організація не встигла привести статут у відповідність до Податкового кодексу до 1 липня 2017 року?

Перш за все, зверніть увагу, що факт приведення відраховується НЕ від моменту коли ви подали документи в Державну фіскальну службу, а від моменту коли Ви отримали рішення про включення в Реєстр неприбуткових організацій і установ.

 

Це рішення може бути і після 1 липня ( в податкової є 14 календарних днів на розгляд вашої заяви). Якщо воно позитивне – проблем немає, додаткової звітності чи додаткових зобов’язань теж.

 

Але якщо воно негативне то ви втратили ознаку неприбутковості. Проте трагедії в цьому немає і ми розкажемо як виправити цю ситуацію.

 

Перш за все, до того моменту поки ваша організація не отримає позитивне рішення – ви ПРИБУТКОВА організація. Це означає, що вам потрібно буде подати податкову декларацію, як прибуткова організація ( про це ми детально напишемо згодом). Так, навіть якщо Ви були нею 1 день.

 

Важливо, поки ви не отримаєте нове рішення про включення в Реєстр, ВСІ кошти, які будуть заходити на ваш рахунок, ( гранти, пожертви, благодійна допомога, прибутки від соціального підприємництва тощо) будуть оподатковуватись податком на прибуток – 18%, який треба буде сплатити.

 

Тому ми радимо неприбутковим організація утриматись від фінансових операцій поки не буде відновлено ознаку неприбутковості. Це стосується не лише грошей, але і різних матеріальних цінностей.


Що робити якщо Ви тільки після 1 липня і втрати ознаки неприбутковості почали розбиратись в цьому питанні?
Юридично це вже не «приведення статуту у відповідність», а повторне отримання ознаки неприбутковості. Процедура отримання ознаки неприбутковості описана в нашому буклеті – http://bit.ly/2u7nVAU

 

Нагадуємо, в рамках проекту працює «гаряча лінія», яка може надати безкоштовні консультації в тому числі по ознаці неприбутковості
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
тел.: +38 (044) 227 54 20
моб. тел.: +38 (063) 23 47 440
fb: citizensinactionUA
м. Київ, вул. Антоновича, буд. 10-а, оф. 3

Назад до переліку матеріалів