Зміцнення потенціалу уряду в роботі з вимушеними переселенцями з Криму та мешканцями півострова. Зустріч у МТОТ

23 червня 2017 р. у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій відбулася робоча зустріч аналітиків УНЦПД та співробітників Управління з питань Автономної Республіки Крим та м.Севастополя. Метою зустрічі було обговорення шляхів та інструментів діяльності міністерства у наданні різних послуг громадянам України, що перебувають на тимчасово окупованій території, Кримському півострові, допомоги ВПО, здійсненні заходів із державної політики стосовно деокупації та реінтеграції Криму.
Під час зустрічі обговорювалися проблеми координації діяльності органів державної влади в питанні Криму, виклики у комунікації з громадянами, котрі лишилися на окупованому півострові, проблеми інформування, поширення інформації, моніторингу та реагування на порушення прав людини.
Констатувалося, що тими інструментами комунікації, як-то урядова «гаряча лінія», користуються переважно внутрішньо переміщені особи, багато кримчан не знають, який обсяг правової підтримки їм може надати держава Україна.

MTOT
У рамках проекту «Зміцнення потенціалу уряду щодо роботи із вимушеними переселенцями з Криму та його жителями», який реалізує УНЦПД за підтримки посольства Великої Британії в Україні, планується розробити методичні рекомендації для державних службовців різних органів влади з метою підвищення рівня надання послуг громадянам України, які проживають в тимчасово окупованому Криму.

Назад до переліку матеріалів