Як зареєструвати ГО, якщо вона розміщена на тимчасово окупованій території або в зоні проведення активних бойових дій, коли засновники виїхали?

Маємо гарні новини для ініціатив, які планують реєструватися в Криму, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях та місті Севастополі! Під час воєнного стану та протягом місяця після його закінчення для вас діятиме принцип екстериторіальності.

Що це означає?

Державна реєстрація юридичної особи чи громадського формування у вищеперелічених регіонах України безперебійно проводитиметься незалежно від фактичного місцезнаходження заявників. Просто і доступно! Долучайтесь до громадського сектору офіційно!

*відповідні зміни набули чинності 30 серпня 2022 року, їх внесено до підпункту 1 пункту 1 наказу Міністерства юстиції України від 25 листопада 2016 року № 3359/5 «Про врегулювання відносин, пов’язаних з державною реєстрацією юридичних осіб та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць».

Матеріал створено завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку в рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України

Назад до переліку матеріалів